sfragides.eu

... αυτόματες & ξύλινες σφραγιδες ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ !!!

Περιοχές εξυπηρέτησης

Οι πλαστές σφραγίδες των πτυχίων και των πιστοποιητικών στο βωμό του κέρδους και της τεμπελιάς

Η βιομηχανία πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών στο δημόσιο με ψεύτικες σφραγίδες, ως αποτέλεσμα της ατιμωρησίας και της κρίσης αξιών της εποχής, εξυπηρετεί αναμφισβήτητα την τεμπελιά και την τσέπη κάποιων επιτήδειων.
«O tempora! Ο mores!» (ώ καιροί, ώ ήθη).
Εργασία είναι η ενασχόληση του κοινωνικού άνθρωπου με κάποια δραστηριότητα, με στόχο την παραγωγή ενός έργου. Όταν έχει την έννοια της εξ’ επαγγέλματος ενασχόλησης με κάποια δραστηριότητα, έχει σκοπό το βιοπορισμό.
Στην ιστορική διαδρομή του ανθρώπινου είδους η εργασία πέρασε από σαράντα κύματα, με ταξικές συγκρούσεις, αγώνες των ανίσχυρων και θυσίες. Αλλά και η μορφή της εργασίας, ως μέσο βιοπορισμού, εξελίχθηκε στη διάρκεια του χρόνου σημαντικά. Με την εγκατάλειψη της νομαδικής ζωής άρχισε να αναπτύσσεται η γεωργία, εν συνεχεία αναπτύχθηκε η οικοτεχνία και η βιοτεχνία και μετά τη βιομηχανική επανάσταση άλλαξε άρδην το τοπίο στο χώρο της εργασίας.

πλαστες σφραγιδες πτυχιων και πιστοποιητικωνΣήμερα, παρά τους κλυδωνισμούς που δέχεται εν μέσω σφοδρής οικονομικής κρίσης,  η εργασία αποτελεί αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην πλειονότητα των «ανεπτυγμένων» κοινωνιών.


Η εργασία στο Δημόσιο παραδοσιακά αποτελούσε και εξακολουθεί να αποτελεί για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού στην Ελλάδα διακαή πόθο… Η μονιμότητα, οι σίγουρες αποδοχές, το ωράριο εργασίας αποτελούν σημαντικά κίνητρα για να επιλέξει κανείς το Δημόσιο.
Το πόσο θελκτική είναι μία θέση στο Δημόσιο, προκύπτει έμμεσα και από τα αποτελέσματα των πρόσφατων ελέγχων που διεξήχθησαν, ελέω Τρόικας, σχετικά με τη γνησιότητα πτυχίων και πιστοποιητικών των υπαλλήλων που υπηρετούν τη δημόσια διοίκηση.
Τα αποτελέσματα των ελέγχων είναι πραγματικά σοκαριστικά! Οι ειδικοί μιλούν για πραγματική βιομηχανία πλαστών πτυχίων με παραποιημένες σφραγίδες δημοσίου, που λειτουργεί ανενόχλητη χρόνια τώρα, με αποτέλεσμα να έχει καμφθεί στο έπακρο οποιαδήποτε μορφή αξιολόγησης και αξιοκρατίας, τόσο για το διορισμό, όσο και για την εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων.
Σύμφωνα με το Έθνος το 10% των απολυτηρίων λυκείου που ελέγχθηκαν βρέθηκαν πλαστά! Δηλαδή ο ένας τους 10 υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ελέγχθηκε ο τίτλος σπουδών του, δεν διαθέτει τα απαιτούμενα για τον κλάδο του προσόντα και κατέλαβε τη θέση αυτή παράνομα με τη χρήση κάποιας πλαστής σφραγίδας ή με παραποίηση των τίτλων του. Παράλληλα, τα ευρήματα καταδεικνύουν, όσον αφορά τους υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ότι έχει κατά κόρον παραποιηθεί και ο βαθμός του απολυτηρίου. Ενδεικτικά, από το σύνολο 316 πλαστών δικαιολογητικών τα 266 αφορούσαν πλαστά απολυτήρια λυκείου.
Εντυπωσιακό επίσης είναι και το γεγονός ότι οι επίορκοι υπάλληλοι δεν αρκούνται στη χρήση πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών αποκλειστικά και μόνο για να πετύχουν ένα διορισμό. Κάνουν χρήση πλαστών τίτλων και σφραγίδων (πτυχία, μεταπτυχιακά, ξενόγλωσσα) ακόμα και για να ανέλθουν στην ιεραρχία του δημοσίου, κερδίζοντας με τον τρόπο αυτό επιδόματα, κλιμάκια, αυξημένες αποδοχές και αυξημένες συντάξεις, ζημιώνοντας πολλαπλά το κράτος και το μέσο φορολογούμενο.
Η κατάσταση αυτή που επικρατεί στη Δημόσια Διοίκηση και που ήρθε στο φως της δημοσιότητας μόνο υπό την απειλή του κλεισίματος της στρόφιγγας εισροής χρημάτων από το εξωτερικό, προκαλεί πραγματικό σοκ και δέος. Εγείρει μάλιστα σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, που είναι θεσμοθετημένοι και που οφείλουν να διασφαλίζουν την ισότητα των ευκαιριών και την ισονομία και που αποδείχθηκαν τουλάχιστον ανεπαρκείς.
Σημαντική όμως είναι και η διάσταση της γενικότερης χαλάρωσης των ηθικών φραγμών, που είναι απόρροια της ατιμωρησίας, τόσο σε πειθαρχικό, όσο και σε ποινικό επίπεδο και του ωχαδελφιστικού «ιδεώδους», σύμφωνα με το οποίο αφού κανένας δεν τιμωρείται, γιατί να τιμωρηθώ εγώ…
Η εικόνα αυτή με τα πλαστά πτυχία στο δημόσιο και τις παράνομες σφραγίδες αποτελεί δυστυχώς ένα μόνο ψήγμα της γενικότερης κρίση αξιών που επικρατεί στις μέρες μας και που εκφράζεται απόλυτα από τη φράση του Μάρκου Τύλλιου Κικέρωνα (3 Ιανουαρίου 106 π.Χ. - 7 Δεκεμβρίου 43 π.Χ.) «O tempora! Ο mores!» (ώ καιροί, ώ ήθη) και χρειάζεται πλήρης ανασυγκρότηση και επανεκκίνηση της κοινωνίας, προκειμένου να αποβληθούν οι στρεβλοί μηχανισμοί.